marți, 22 februarie 2011

Excursie la Borşa!

In Borsa există o serie de obiective interesante, care prin folosirea drumurilor forestiere existente sunt accesibile turiștilor. Regiunea Borșei este accesibilă si printr-o o cale ferată linia : Salva – Vișeul de Sus – Sighetu Marmației cu legatură la Borșa. Din păcate de câtiva ani, C.F.R.-ul a sistat transportul de călători pe ruta Vișeu - Borșa, aceasta fiind preluată de transportul I.R.T.A. cu autobuze sau maxi-taxi, doar pâna în orașul Vișeu de Sus, sau cu autoturismele personale, din lipsă de călători.

Toate bune si frumoase...pana Domnul Profesor Gelu Susanu, a avut geniala idee de a merge in excursie...in Borsa. Incantati, am hotarat sa mergem (majoritatea) impreuna cu clasele X F, XI C si micutii de clasa VII. Autobuzul ne-a asteptat pe toti, joi, in fata Palatului. Forfota...toata lumea ardea de nerabdare "De ce nu mai vine autocarul acesta odata?". Cand in sfarsit am urcat in autobuz si am  pornit sper Borsa atmosfera s-a destins, iar distractia -> LA MAXIM!!!! Glumitele soferului ne-au amuzat si evident ne-am prins cu totii in jocul "cine se distreaza mai mult". Am ajuns seara intampinati de fulgii zglobii si ne-am cazat...un somn bine meritat ne-a cuprins pe toti...sau aproape toti
.


A doua zi am pornit in explorare. Drumul l-am inceput urcand cu telescaunul. Frigul ne-a inghetat picioarele si nasurile, dar dorinta de a vedea mai multe a invins. Sursurul Cascadei Cailor ne-a fermecat pe toti, iar turturii imensi ne-au lasat cu "gura cascata". 


Fericirea si voia buna dominau, zbenguiala, batile cu zapada, rasetele puternice, fotografiile. Drumul spre cabana a fost plin de perpetii. Sa trecem pe celalalt mal a fost dificil, dar ingeniozitatea domnului profesor ne-a salvat.  Ne-au ajutat localnicii facand un pod dintr-un copac cazut. Am trecut cu bine si, PFIU, nimeni nu a cazut. Intr-un final am ajuns la cabana. Zgomotele produse de burtile flamande ne-au amintit ca trebuie sa manacam. Seara petrecerea s-a incins, iar muzica, partidele de "adevar sau provocare", tablele, cartile, rummy si sahul ne-au tinut treji pana tarziu. 
A treia zi a fost cel mai obositor. Am vizitat Maramuresul: Cimitirul Vesel din Sapanta, Manastirea Peri si Manastirea Barsana. Desi era foarte frig nu ne-am lasat pana nu am vizitat tot ce ne-am propus si pana nu ne-am cheltuit toti banii pe suveniruri pentru cei de acasa. Seara am sarbatorit un majorat si dansul a fost in toi.
Ultima zi a fost cel mai trist deoarece stiam ca trebuie sa ne intoarcem acasa si sa parasim acele locuri splendide. In autocar veselia nu ne-a parasit de tot, desi un strop de tristete exista in ochii si in sufletele noastre. O prima excursi pe care ne-o vom aminti cu drag.








duminică, 20 februarie 2011

Halloween




Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.
Termenul Halloween a fost atestat pentru prima oară în secolul al XVI-lea și reprezintă o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even („evening”), adică noaptea dinainte de „All Hallows”. Până în secolul al XX-lea, ea era scrisă și „Hallowe'en”, eliminând „v”-ul și scurtând cuvântul. Deși sintagma All Hallows apare în engleza veche (ealra hālgena mæssedæg, sărbătoarea tuturor sfinților), All-Hallows-Even a fost atestat abia la 1556.
Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.
În această zi se fac jocuri distractive,concursuri de creare a unei înfățișări cât mai izgonitoare a dovleacului.

Marș împotriva traficului de ființe umane


Aproximativ 350 de elevi din 25 de școli din județul  Iași au pornit astăzi într-un marș cu ocazia Zilei  europene de luptă împotriva traficului de  persoane.  Ziua europeană a Luptei împotriva traficului de  persoane a fost marcată și la Iași.  
 Elevii din 25 de școli ieșene au  pornit în această după-amiază într-un marș pe traseul Parcul Copou, Fundație, Piața Unirii,  Parcul Teatrului Național Vasile Alecsandri.   

Andreea Grigorovici

Fosta șefă a clasei şi actuala președintă a Consiliului Elevilor.
O persoană cu personalitate puternică, ambițioasă și care dorește sa țintească cât mai sus, implicată în tot ceea ce înseamnă școală și activități.

 Responsabilă în tot ceea ce face si totuși cu o energie de invidiat, reușește sa facă față atât cerințelor consiliului elevilor, cât si vieții de licean.

sâmbătă, 19 februarie 2011

Rezultate Olimpiada Municipală de Informatică!


Felicitări celor care s-au calificat la OJI dar mai ales celor care au luat premii.

1. Păsărică Andrei Constantin aka Păsă: Premiul I cu 200 de puncte din 200. Felicitări!

2.Ungureanu Vlăduţ Ionuţ aka Nigga: Menţiune cu 140 de puncte din 200. Nigga avem de discutat ce punctaj e asta?hmm Felicitări!

3.Cojocaru Cristian Menţiune 120 de puncte din 200. (Deşi nu sunt din clasa noastră,sunt elevii doamnei diriginte şi colegii noştrii de şcoală şi vreau să-i felicit şi pe cei de la 10D.)

4.Sturza Gabriel :Menţiune 120 de puncte din 200.

5.Mihai Bogdan Gabriel: Menţiune 110 puncte din 200.

6.Grigorovici Andreea Simona aka Soricuţ: Calificată OJI 70 de puncte din 200. Şefa? puteai mai mult. Felicitări!

7.Chirilă Ioana aka Izza: Calificată OJI 20 de puncte din 200. Felicitări.

Pentru cei ce le contestă performanţa puteţi descărca de aici Subiectul şi baremul şi să încercaţi să rezolvaţi să vedem ce punctaj scoateţi voi.

vineri, 11 februarie 2011


       Cu cât o placere este mai rară, cu atât e mai intensă.


Nici corabia nu se ţine într-o singură ancoră, nici viata într-o singură speranţă.


"UN CERC DE PRIETENI NU SE FACE CU COMPASUL..."

"MARII NEFERICIŢI SUNT CEI CE NU AU DESCOPERIT MICILE BUCURII!"
"DACĂ VREI SA FII FERICIT O CLIPĂ,RAZBUNĂ-TE...DACĂ VREI SA FII FERICIT O VIATĂ,IARTĂ!!!"

Nici un lucru important nu a fost realizat vreodată fără entuziasm. Ralph Waldo Emerson

Line amicitia vitam esse nullam (fără prietenie n-ar fi viaţă).

Scoala cea mai buna e aceea in care vezi alaturi de tine suflete care-ti sunt ca fratii si surorile.
Prin invatatura, firea pastreaza moderatia si arunca excesul.
Principala sarcina din viata unui om este sa se nasca, sa devina ceea ce ii permite potentialul. Cel mai important produs al efortului sau este propria personalitate. Erich Fromm, Man for Himself